Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vrsni hirurg Jusuf Šabanović više nije htio da šuti: Evo zašto sam napustio KCUS

Prim. dr. Jusuf Šabanović koji je bio dugogodišnji šef Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju KCUS-a napustio je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Predao sam za prekid ugovora zbog dugogodišnjeg mobinga, posebno zbog doktora Dželaludina Junuzovića koji je urolog. Ja sam njega morao zvati i pitati, kada je nešto hitno, a 28 godina sam na hirurgiji, valjda znam šta je hitno, da li ja mogu operirati ili ne, da li je to hitno ili ne. To je dugogodišnje ponižavanje” – rekao nam je Šabanović.

Ovog vrsnog hirurga direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović smijenila je 5. maja sa pozicije šefa Klinike za opštu i abdominalnu hirugiju zbog organiziranog slavlja povodom rođendana na kojem je bilo više poznatih javnih ličnosti, a u vrijeme zabrane rada ugostiteljskih objekata zbog pandemije koronavirusa.

Što se tiče korona-patrija koji sam ja organizovao, to je bio vrh. Tada sam po 7-8 sati bio u sali, oprirao ljude i spašavao. Radio sam pod strašnim pritiskom i to niko nije vidio. Svima nama treba ispušni ventil. Nema kome nisam pomogao. Kome nisam mogao pomoći ja sam im odmah to govorio. Moji pacijenti će o meni govoriti, oni najbolje znaju kakav sam” – kaže doktor Šabanović.

Pitali smo ga da li je tačno da će preći u Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, međutim, kaže da još ništa ne zna, ali da već ima ponuda.

Dr. Šabanović je za vrijeme agresije bio ratni hirurg i pripadnik borbenog bataljona 105. Motorizovane brigade Armije RBiH. Brojna su svjedočenja bivših boraca kojima je ovaj hirurg spasio život, ali i građana BiH koje je operisao posljednjih decenija. Njegovim odlaskom sa KCUS-a, prije svega gubi profesija, u koju su građani imali povjerenje.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više