Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vrućine i toplotni val stižu, Balkan će pogoditi i oluje

AccuWeather, poznati meteorološki servis, objavio je prognozu za ljeto i ono što se odmah može primijetiti jeste da Evropu čeka pakao.

Prema prognozi, veći dio Evrope zahvatit će toplotni val, a jugoistočni dio Evrope, zajedno s Balkanom, pogodit će jake oluje.

Ono što se očekuje gotovo svuda na našem kontinentu jeste suša.

Kada je u pitanju Balkan, on će biti na udaru toplotnog vala. Tako će, prema prognozi, Bosnu i Hercegovinu pogoditi suša, vrućina, a grmljavinske oluje neće biti rijetkost.

Ipak, veće oluje bit će u Srbiji, Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj i dijelu Jadrana. Grad, orkanski vjetrovi i munje bit će sasvim “normalna” pojava tokom ljeta na Balkanu.

Dugotrajni toplotni valovi “pogodit” će Portugal, Španiju, Poljsku i Mađarsku. Za razliku od prošlog ljeta, vrućine će biti dugotrajnije. Trideset i osam stepeni prelazit će termometri u sjevernoj Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

Puna sunca bit će i Velika Britanija, a požari prijete Portugalu, Španiji i Alpama.

(Vijesti.ba / Avaz)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više