Fresh Press portal
Region Vijesti

Vučić: Pregazićemo kriminalce, uvodimo doživotnu kaznu zatvora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih djela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora.

On je, najavljujući sistemske i sveobuhvatne mjere protiv najtežih krivičnih djela, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, rekao da je država odlučna da pobijedi najteže oblike kriminala i korupcije.

Najavio je i izmjenu kaznene politike, posebno za krivična djela nasilničkog ponašanja i silovanja, pedofiliju, ubistva djece i trgovinu opružjem i narkoticima.

“Borba će da traje godinama, biće teška, ali ćemo da pregazimo kriminalce”, rekao je Vučić.

Jučerašnja akcija MUP i Tužilaštva Srbije pokazala je namjeru države ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima kriminala u Srbiji, već i da taj kriminal i najteže oblike korupcije pobijedi, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Koliko god bila uspješna i dobra jučerašnja akcija to je jedna akcija i možemo da je ponavljamo svake nedjelje. Ukoliko drugačije, sveobuhvatnije ne priđemo rješavanju tih užasnih problema mi to nećemo biti u stanju da riješimo”, rekao je Vučić i najavio sistemske mjere protiv kriminala i korupcije, prije svega drugačiju kaznenu politiku.

On je poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost čestitao državnim organima , posebno policiji, naročito na činjenici da su se poslije mnogo vremena neki od glavnih šefova narko- biznisa u regionu, a ne samo u Srbiji, našli na Interpolovim potjernicama, a neki i iza rešetaka.

Rekao je da je današnja sjednica imala dvije tačke, jedna je bila posvećena Kosovu, a druga borbi protiv kriminala i koprupcije i sistemskim mjerama koje će država preduzeti.

(Vijesti.ba)

Povezani članci

Najavio novu pomoć Srbiji: Erdoan pisao Vučiću

E.H

Vučić: Srbija će o novoj metodologiji EU odlučiti nakon zagrebačkog summita

E.H

Vučić: Srbija i Hrvatska moraju imati ‘znatno bolje odnose’

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više