Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vučić uručio visoko priznanje kontroverznom piscu Peteru Handkeu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvijezde prvog stepena i zahvalio mu za sve što čini za Srbiju.

Vučić je rekao da je “sretan srpski narod što u svoje prijatelje ubraja i Handkea”.

– Našem narodu bolji nikada nisu bili potrebni. Svaki Handkeov glas zvuči gromoglasno – rekao je Vučić.

Dodao je da svaki put kada želi da razumije nevolje srpskog naroda na Kosovu posegne za nekom od Handkeovih knjiga.

– Prihvatajući naš orden pisac čini veliku čast Srbiji i mnogo mu hvala na tome. Dodjeljujući ovaj najznačajniji orden Srbija pokazuje zahvalnost svom akademiku i prijatelju Handkeu – rekao je Vučić.

Handke je rekao da nije bio spreman da će primiti ovako važan orden i da mu je samo rečeno da će se sastati sa predsjednikom Srbije i popiti kafu, pa nije spremio nikakav govor, dodavši da je to odraz njegovog života i da često nije spreman ni za šta.

Podsjećamo, Handke je negator genocida u Srebrenici te je čovjek koji je sramotno podržavao režim i zločine Slobodana Miloševića u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više