Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Za hotelski smještaj državnih parlamentaraca 100.000 KM

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine u ovoj godini planira potrošiti skoro milion KM budžetskog novca na razne usluge, robe i radove, uključujući 100.000 KM za hotelski smještaj zastupnika i delegata.

Također, 400.000 KM planirano je za aviokarte, s tim da je u pitanju dvogodišnji ugovor, dok ove godine 7.000 KM ide za popravku stolica u Bijeloj sali Parlamenta, u kojoj zasjeda Zastupnički dom.

Kako je objavljeno u Planu javnih nabavki Parlamenta BiH za ovu godinu, za usluge VIP salona na Međunarodnom aerodromu Sarajevo bit će potrošeno 5.000 KM, a za usluge fotoreportera 6.000 KM, piše Faktor.

Po 40.000 KM ide za kupovinu autoguma za službena vozila zvaničnika, za internet i za distribuciju štampe. Pranje službenih vozila koštat će 7.000 KM, a njihova registracija i tehnički pregled 4.000 KM. Štampanje i uvezivanje materijala koštat će 50.000 KM.

I na tonere će biti utrošena ne baš tako mala sredstva – 95.000 KM, barem prema planu.

Inače, ovogodišnji Plan javnih nabavki “težak” je 952.700 KM, i ovaj novac bit će utrošen na razne usluge, robe i radove koji se finansiraju iz budžeta BiH. No, Plan javnih nabavki sadrži i značajne iznose za nabavke koje se finansiraju iz posebnih sredstava.

Tako 110.000 KM ide za IT opremu kroz Sporazum o finansiranju državnog programa aktivnosti za BiH 2016 IPA II, dok je nešto više od 1,2 miliona KM planirano za sanaciju krova zgrade Parlamentarne skupštine BiH, što je navedeno kao višegodišnji projekat.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više