Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zahtjevi Španije: Kosovo se nijednog trenutka ne smije navoditi kao suverena država

Nogometni savez Španije već mjesecima je u komunikaciji s Ministarstvom vanjskih poslova te države u vezi s organizacijom nogometne utakmice protiv Kosova, a s obzirom na to da Španija ne priznaje suverenitet Kosova.

Marca piše da je tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova poduzelo važne korake kako bi Kosovo moglo ući u Španiju i igrati utakmicu, no navodi se da će protokol biti najčudniji ikad na jednoj utakmici španske reprezentacije.

Kosovo se tako neće navoditi kao suverena država i stoga će imati naziv “Ekipa s teritorije Kosova”, zastava ove države ne može biti istaknuta uz zastavu Španije, a njihova himna neće biti navedena kao nacionalna himna Kosova, već kao “glazba koja predstavlja teritorij Kosova”.

Dakle, Kosovo se nijednog trenutka ne smije navoditi kao suverena država.

Osim sa Španijom, Kosovo je u grupi B sa Švedskom, Grčkom i Gruzijom, a jedino su Švedi priznali nezavisnost Kosova te će protokoli vjerovatno biti slični i u mečevima protiv Grčke i Gruzije.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više