Fresh Press portal
Početna » Blog » Zašto HDZ šuti na Dodikovu izjavu da ih je “na Bleiburgu trebalo sve pobiti”?
BIH Vijesti

Zašto HDZ šuti na Dodikovu izjavu da ih je “na Bleiburgu trebalo sve pobiti”?

hdz-dao-podrsku-dodiku-u-stavu-da-strane-sudije-trebaju-otici-dodik-covic15a_5d933bb2ac8a7

Milorad Dodik je prije nekoliko dana otvoren podržao ubijanje na Bleiburgu. “Evo mog stava o tome: na Bleiburgu ih je sve trebalo pobiti. Nikakve empatije nemam prema bilo kome. I one koji su hodali godinama trebalo je naći i pobiti”.

Niko u Bosni i Hercegovini, pa ni u regiji nije ovako otvoreno podržao komunistički zločin u Bleiburgu. Iako je Dodik rekao da je trebalo naći i ubiti i one koji su preživjeli Bleiburg, HDZ i Katolička crkva u BiH šute kao da se nije dogodilo ništa. Umjesto toga, HDZ i kardinal Vinko Puljić vode žestoku kampanju protiv Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Šutnja na Dodikove izjave otkriva prave ciljeve kampanje koju vodi velikohrvatska politika preko HDZ-a i Katoličke crkve u BiH. Milorad Dodik je njihov strateški partner u razbijanju Bosne i Hercegovine, zato šute, odnosne ne žele da kvare to idilično partnerstvo. Borba protiv Bosne i Hercegovina za njih je najvažniji cilj i na tom putu su spremni jedni drugima oprostiti sve.

Povezani članci

Dodik brani Vučića: “Protesti u Beogradu usmjereni na destabilizaciju Srbije”

E.H

Dodik, Čović i Izetbegović dijele pozicije…

E.H

Dodik stavio tačku: “Odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više