Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zašto je doktor Vanis napustio BiH: Prije odlaska u Bahrein tražio je pomoć Nermina Nikšića

Opozicioni SDP, čiji su kadrovi od 2012., pa do kraja prošle godine, vedrili i oblačili Kliničkim centrom, prestao se baviti tom institucijom, a svoje kadrove prešutno je ostavio na milost i nemilost direktorici Sebiji Izetbegović

Dolaskom na mjesto direktora Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) Sebija Seka Izetbegović uvela je brojne mjere kako bi dovela u red stanje u toj zdravstvenoj ustanovi čiji je dug dostigao zabrinjavajući iznos od 100 miliona KM! Prvi na njenom udaru našli su se kadrovi prethodne, SDP-ove vlasti, među njima i čelnici UKCS-a Rusmir Miesihović i Nenad Vanis, ali i raniji, dugogodišnji direktor Faris Gavrankapetanović.

Prof. dr. Nenad Vanis, bivši pomoćnik generalnog direktora UKCS-a i bivši šef Instituta za gastroenterohepatologiju, prije nego što je sa suprugom Selmom Vanis, koja je na UKCS-u radila kao specijalista anesteziolog, napustio BiH, uputio je pismo predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću.

Vanis je podsjetio Nikšića da je uvijek pomagao SDP, da je bio učesnik predizbornih kampanja, da je sa posebnom pažnjom i predanošću liječio pacijente koji su imali veze sa tom strankom i sa njenim istaknutim članovima. Zauzvrat, Vanis je od Nikšića tražio da on lično i SDP stanu u njegovu zaštitu, a ako to ne urade, da ga ispišu iz članstva i registra stranke.

Podrška je izostala, a da li je Vanis ispisan iz registra stranke, nije poznato. Ono što se zna jeste da je bračni par Vanis svoju novu „nafaku“ potražio u dalekom Bahreinu, gdje su oboje dobili zaposlenje.

Neki tvde da se sklonio pred osvetničkom “metlom” Sebije Izetbegović, a nisu usamljeni ni oni koji tvrde da se sklonio pred istragom poreskih i inspekcijskih organa koji već neko vrijeme češljaju poslovnu dokumentaciju UKCS-a pokušavajući ustanoviti kako je nastao gubitak od 100 miliona KM!

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više