Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zašto nas Bakir i Sebija stalno lažu: Na KCUS-u još 1. aprila naredili zamjenu svih “Malina respiratora”

Ljekari na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu donijeli su još 1. aprila odluku da respiratori koje je nabavila “Srebrena malina” budu zamijenjeni, otkriva Klix.ba. U posjedu portala Klix.ba je dokument koji ovo potvrđuje.

Kako se navodi, odluka je donesena na sastanku direktora Hirurške discipline prof. dr. Nermira Granova sa Kolegijem klinike za anesteziju i reanimaciju, koji je održan 1. aprila 2021. sa početkom u 8 sati, u multimedijalnoj Sali za stastanke na Klinici za anesteziju i reanimaciju. Tada su razmatrana pitanja dopisa broj 17-45-1-1847-P.

“Donesen je zaključak da se respiratori ACM812A supstituiraju sa respiratorima sa drugih punktova KCUS-a, gdje bi isti imali svoj puni kapacitet”, stoji u dokumentu.

Imenovan je tim od tri doktora. Oni su zaduženi da u roku od sedam dana u ime šefa Klinike, direktora Hirurške discipline alociraju u KCUS-u respiratore za supstituciju.

blank

Također su zaduženi da sačine stručno pismeno obrazloženje zbog čega respiratori koji se prema dopisu broj 06.2-02-4-223-2/21 od dana 24.02.2021. godine, sa CE certifikatom usklađenosti u opisu koriste za liječenje Covid-19 pacijenata, sa akutnim i ozbiljnim respiratornim simptomima kao i ventilator za invazivni mod mehaničke ventilacije, ne može koristiti po toj namjeri u PRC-u.

Uposlenici su zaduženi da sačine pismeni izvještaj po zaduženjima u roku od sedam dana, te uspjelost izvršenja.

Pošto se radi o zaduženjima sa posebim ovlastima (uime direktora Hirurške discipline, prof. dr. Nermina Granova) zaduženi radnici podliježu obavezi poštivanja Etičkog poslovnog kodeksa (član 1. Čuvanje poslovne tajne) i disciplinskoj odgovornosti prema Proceduri broj 112. opće izjave u politici, tačke broj 1, 17, 27 i 28 Teže povrede radne obaveze, navodi se u dopisu.

Potpisnici dokumenta su Nermir Granov i Amela Katica Mulalić, šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju.

(Klix)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više