Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zašto radnice i radnici u trgovini nisu prioritet za cijepljenje?

Tgovci su opet ostavljeno ”po strani” i nisu u prioritetima za cijepljenje, navodi Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBIH) u svom priopćenju.


”Tjednima svjedočimo raspravama i zahtjevima tko su i tko trebaju biti prioritetne grupe za cijepljenje protiv covida-19. Pritom, u Federaciji BiH nema niti jednog cjepiva koja je nabavljena direktnim mehanizmom. ST BiH čekao je da vidi hoće li se u tim silnim raspravama tko treba imati prioritet u imunizaciji, naći i oni bez kojih u proteklih više od godinu dana pandemije nije bio moguć svakodnevni život građana BiH. Niti zdravih, niti onih koji su, nažalost, bili ili jesu zaraženi koronavirusom”, naveli su iz SIndikata u svom priopćenju.

I ponovno su trgovci ostali po strani tvrde.

” Prema trenutnom stanju, radnice i radnici zaposleni u trgovini su zaboravljeni i neće biti uvršteni u prioritete za cijepljenje. Podsjetit ćemo da su radnice i radnici zaposleni u sektoru trgovine svaki dan pandemije bili na usluzi građanima te da smo svakodnevno izloženi velikom riziku od zaraze. Mnogi od naših članova su se izborili s infekcijom, a naše misli su s obiteljima onih koji, nažalost, nisu”, naveli su iz Sindikata radnika trgovine, tvrdeći da se ne namjeravaju obraćati premijeru Federacije BiH, ministrima niti
kriznim stožerima.

”Nećemo ih ni uvjeravati u to koliko je bitno da radnice i radnici u trgovini budu cijepljenju jer smo svakodnevno u kontaktima sa tisućama građana, i ovim bi rizik od širenja virusa značajno bio smanjen. Iskoristit ćemo ovu priliku da zatražimo od odgovornih da nabave cjepiva koja uporno obećavaju i započnu masovno cijepljenje”, poručili su iz Sindikata.

Zahvalili su se svim onim građanima koji su sami našli načina da, cijepeći se se, povećaju šansu svih nas da se izborimo s pandemijom.

”Zašto? Zato što je svaki cijepljeni građanin opasnost manje, jer u konačnici svi oni završe na našim kasama, preko puta nas koji ponovo nismo prioritet i nema nas niti u jednom planu nabavke jedinog sredstva za borbu protiv koronavirusa. Na kraju vas želimo podsjetiti da radnici i radnice u sektoru trgovine zbog pandemije i dalje gube svoja radna mjesta i žive sa sve manjim prihodima. Jedina šansa za oporavak gospodarstva, a samim tim i uvjeta rada, je sigurno tržište koje bez masovne imunizacije nije moguće”, naveli su iz Sindikata.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više