Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije Inspektorat RS izrekao 76.000 KM kazni

Republički inspektori su u proteklih sedam dana subjektima izrekli kazne od 76.000 KM zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Tokom protekle sedmice izvršene su 634 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a u 51 slučaju subjekti su zatečeni u prekršaju.

U okviru sprovođenja ovih mjera do sada je izvršeno 57.629 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne od 1.465.200 KM, dok je za 74 objekta izrečena privremena zabrana rada.

Iz Inspektorata su istakli da je akcenat u kontrolama i dalje usmjeren na objekte koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične djelatnosti.

“Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj još je nepovoljna, te je s ciljem njene stabilizacije neophodno da svi nastave sa odgovornim ponašanjem i poštovanjem preventivnih mjera jer jedino na taj način možemo očekivati poboljšanje u narednom periodu”, poručili su Inspektorata.

Za potrebe vršenja pojačanog nadzora, navodi se u saopštenju, angažovani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora, koji rade u smjenama radnim danima, kao i vikendom.

“Rad inspektora organizovan je i po principu rotiranja službenika po regijama, gdje se inspektori iz jedne regije upućuju na područje druge i obrnuto”, piše u saopštenju.

Iz Inspektorata su poručili da nastavljaju sa pojačanom kontrolom poštovanja preventivnih mjera u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više