Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Željeli da se ugriju: Vatra zapalila šator, čoban Nihad preminuo od povreda

Čobanin Nihad Z. (49) sa područja opštine Doboj Istok preminuo je od teških opekotina koje je zadobio nakon što se zapalio šator u kojem je spavao.

Do požara je došlo u nedjelju uveče u mjestu Stanić Rijeka na području Doboja.

– U šatoru je, osim Nihada, bio i vlasnik stada ovaca, Selvedin M, sa područja Žepča. Budući da su protekle noći bile dosta hladne i temperatura se spuštala ispod nule, a bilo je i mraza, oni su naložili vatru pored šatora, koji su postavili nedaleko od stada ovaca – rekao je izvor blizak istrazi.

Najvjerovatnije je da je to veče duvao jak vjetar i da se požar proširio na šator.
Borba s vatrom

Izvor Srpskainfo kaže da su Selvedina u jednom momentu probudili dim i vatra, te da je on pokušavao sve kako bi izvukao Nihada iz zapaljenog šatora.

– U pitanju je šator koji je od takvog materijala da se vatra veoma brzo rasplamsala. Taj materijal se, između ostalog, počeo topiti i padati po njima. Iako je Selvedin uložio nadljudske napore da izvuče Nihada, bilo je prekasno. Nihad je zadobio po život opasne povrede – pojasnio je pomenuti izvor.

Prema njegovim riječima, i Selvedin je zadobio teške opekotine po tijelu.

– Nihad je zadobio opekotine po cijelom tijelu. Njemu je prvo ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja u Klokotnici, nakon čega je prevezen na Univerzitetski klinički centar Tuzla, ali i pored svih napora ljekara, nije mu bilo spasa. On je preminuo 8. marta oko 16 časova od posljedica povreda odnosno teških opekotina – pojasnio je naš sagovornik uključen u cijelu istragu.
Hladne noći

Dodaje da su noći u ovom periodu veoma hladne i da je ovo jedni način da se ljudi koji čuvaju stoku ugriju.

– Vjerovatno da su vatru naložili veoma blizu šatora, kako bi im bilo toplije. Međutim, da li je vatra bila prejaka ili je vjetar duvao, ona je zahvatila šator i tu kreće prava borba – istakao je izvor Srpskainfo.

Podsjetimo, ovaj slučaj je Policijskoj stanici Doboj 2 prijavljen 7. marta oko 22.45.

– Prijavljeno je da je u dobojskom mjestu Stanić Rijeka, na njivi, došlo do zapaljenja šatora koji koriste nomadi, ispred kojeg je gorjela vatra – saopšteno je iz dobojske policije.
Uviđaj

Uviđaj su 8. marta obavili policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 zajedno s inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj.

– O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Rad po navedenom je u toku – pojasnila je portparol Policijske uprave Doboj, Dragana Kerkez.

Zbog niskih temperatura, ali i paljenja korova u proteklih mjesec dana na području Republike Srpske bilo je više žrtava, koje su nastradale u požaru.

Iz policije su do sada više puta upozoravali građane da budu oprezni prilikom paljenja otpada i sličnih stvari potvrđeno je za Srpskainfo.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više