Fresh Press portal
BIH Vijesti

Žrtve genocida: “Dodik ili je lud ili je dobio zeleno svjetlo da započne rat”

Vrlo je teško dati definiciju tome, jasno je da je zlo u njemu, poručile su preživjele žrtve genocida okupljene u Udruženju “Majke enklave Srebrenica i Žepa“, nakon što su čule izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da bi Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH trebao obući uniforme bivše Vojske RS.

Milorad Dodik ili je pobudalio ili je od nekog dobio zeleno svjetlo da započne rat. Ništa me od njega ne iznenađuje, jer u posljednje vrijeme na njegove izjave svi šute i slušaju” – kazala je Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.

Iz ovog udruženja na reakciju pozivaju i predstavnike međunarodne zajednice u našoj zemlji, navodeći kako Dodik očito „razvaljuje državu“, a oni sve toleriraju dok govore o čuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ja sam mislila da je samo Šešelj tako monstruozan i zloban, da je za nauku, a čini mi se da i Dodik ide tim stopama. Jedno vrijeme je bio normalan kada je govorio da je počinjen i genocid, ali sad mu izgleda ne prolazi ništa osim da laže i obmanjuje svoj narod, a ne znam šta hoće s tim da postigne. Vjerujem da nije dobro” – kazala je Kada Hotić, potpredsjednica Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.

Povezani članci

Munira se moli za zdravlje Ratka Mladića: “Želim da dočeka 150 godina”

E.H

Hotić o suživotu: “Srbi neće ozdraviti od zločinačke bolesti”

E.H

Naša djeca ne mrze, završili su fakultete, to je ponos i pobjeda majki

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više